Két szürreális arc, ami a választás lehetőségeit szimbolizálja a testeddel, önsanyargatás vagy öröm, hála

3 eszköz, amivel véget vethetsz az önsanyargatásnak

Szenvedteted a tested, vagy inkább élvezed őt?

A legtöbben, még ha tudatában is vannak a testüknek, annak “problémáit” hangsúlyozzák. Fókuszban vannak a fájdalmak, betegségek, rossz közérzet, az öregedés jelei vagy az a rengeteg ítélet a testekkel kapcsolatban. Nálad mi a helyzet? Figyeld meg milyen gondolatok hajlamosak feljönni, amikor belenézel a tükörbe, vagy amikor meglátod magad.

Mi van, ha a tested nem egy probléma, ami miatt szenvedned kell? Lehetséges lenne, hogy a tested egy állandó örömforrás és hozzájárulás legyen az életedben? Amikor megítéled a tested, ráerőlteted azt, aminek szerinted működnie kellene, pedig a testednek saját tudatossága van. A legtöbben megpróbáljuk ezt az éberséget kikapcsolni.

Nézz rá a testeddel való éberségedre. Milyen gyakran cselekszel az ellen, amit a tested mond neked?

 • eszel valamit, amiről tudod, hogy a tested nem szereti
 • beveszel valamit, amit a tested inkább kerülne
 • olyan ruhát viselsz, amit a tested nem élvez
 • ágyba bújsz valakivel, akivel tudod, hogy nem kellene

Azután, valahogy így érezhetsz: „Áh, ezt nem kellett volna!”

Amikor ilyen tudatos pillanataid vannak, a tested próbálja sugallni, hogy mi működhetne és mi nem. A tested figyelmeztet: „Figyelj ide! Ennek nem lesz jó vége.”

Amikor ellenállsz az éberségnek, amivel a tested próbál megajándékozni, egyre hangosabban kiabál, hogy jobban figyelj rá. Fájdalmas rossz közérzet és a betegségek, mind annak eredményei lehetnek, hogy figyelmen kívül hagyod a tested próbálkozásait, hogy vedd őt észre.

Szeretnéd élvezni a tested és megengedni, hogy a tudatossága hozzájárulás legyen az életedhez? 

Íme 3 eszköz, ami segíthet:

1. Kommunikálj

Észrevenni mire vágyik a tested és mire van szüksége, hogy jobban működjön, azzal kezdődik, hogy elkezdesz rá hallgatni.

A kommunikáció kérdésekkel kezdődik. Nem valószínű ,hogy meghallod, mit szeretne, ha meg sem kérdezed!

A következő napon (vagy akár héten) kérdezd meg mindenről, ami őt érinti:

 • “Testem, milyen ruhát vegyek fel?”
 • “Testem, szeretnél most enni?”
 • “Testem, hogy szeretnél mozogni?”
 • “Testem, kivel szeretnél lefeküdni?”

A testünk nem szavakkal kommunikál, szóval ne várd, hogy hallani fogod a választ. Emlékezz, ami igaz számodra, az könnyű, attól kitágul a tér, így ha nem is vagy biztos benne, mit próbál mondani, kezdd azzal, ami könnyű, ami kitágítja a teret számodra.

Például, ha a tested enni szeretne, gondolj néhány lehetőségre, melyik az, amelyik könnyebb? Amikor benézel a szekrényedbe, melyik ruhát vonzza a tested, mi az amitől jól érezné magát?

Ahogy egyre több mindenről kérdezed a tested, egyre könnyebben fogod „hallani” ahogy kommunikál veled.

2. Ünnepeld a tested és légy hálás

Test ünneplése, táncAmikor, csak a hibáinkra koncentrálunk, könnyen elfelejtjük, mennyi mindenben támogat minket. Bármit, amit egy átlagos napon teszel, magában foglalja a tested is. Hogyan tudnád ezeket a dolgokat arra használni, hogy megünnepled a tested hozzájárulását?

 • Fogmosás közben értékeld a fogaid, az ínyed, a nyelved és az állkapcsod.
 • Séta közben, élvezd a lábaid erejét és mozgását, adj hálát nekik, hogy egész életedben cipelnek téged.
 • Evés közben, ünnepeld a kezeid, ahogyan segítenek neked az étel elfogyasztásában, az egész emésztő rendszered, ahogyan feldolgozza a táplálékot, és a véráramod, ahogyan elosztja a tápanyagokat.

Az ítélet és a hála nem tud egyszerre létezni, így minél hálásabb vagy a testedért, annál kevésbé vagy képes ítélkezni.

Gyakorlás közben, ha észreveszed, hogy megint jönnek a bántó gondolatok, vedd észre őket és emlékezz, hogy ez csak egy érdekes nézőpont. Mondogasd magadnak, „Érdekes nézőpont, van egy ilyen nézőpontom”. Figyeld, hogy változik-e. Mondogasd egy párszor, amíg az ítélet energiája el nem oszlik és a hála vissza nem tér.

3. Tölts időt olyanokkal, akik szeretik a tested.

Táplálás, törődés, kistestvérekHa nem szereted a tested, a legjobb módja változtatni ezen, ha elkerülöd azokat, akik megítélik. Mindig lesz valaki, akinek úgy tetszel, ahogy vagy.

Gary Douglas az Access Consciousness© alapítója egyszer azt mondta: „Egy barátom mondta mindig: az a jó az autóértékesítésben, hogy valakinek biztosan tetszeni fog.” És így is van. Kezdd kérdezgetni „Kinek tetszik a testem?” És kérd meg a tested, hogy találja meg ezeket az embereket.

Amikor olyan ember szemeivel nézed a tested, aki nem ítéli meg, minden megváltozhat.

Ki az az életedben, aki nem ítélkezik feletted a testeddel kapcsolatban? Minden nap nézz magadra az ő szemükkel.

Ahogy figyelni kezdesz a testedre, hálával fordulsz felé és olyanokkal veszed magad körül, akiknek tetszik, elkezded megtestesíteni a tested igazi ajándékát.

Mi minden nyílna meg számodra, ha abbahagynád az önsanyargatást és elkezdenéd élvezni a tested? Mi mást teremthetnél az életedben a tested ajándékával?

Forrás

Fordította: http://vegtelenvalasztasok.hu/