6 módszer, hogy 60 másodperc alatt megváltoztasd

A szünidő lehet csupa vidámság, boldogság és öröm. Lehet csupa stressz is, kényelmetlen, sőt, nehéz. Leírok neked 6 módszert, melyek 60 másodperc vagy még kevesebb alatt lehetővé teszik, hogy a szünidei stressz és egyéb szokásos probléma megváltozzon!

1# probléma: úgy érzed, a szünidei aktivitások túlterhelnek és stresszelnek.

Módszer: Valószínű, hogy a többiek körülötted hasonlóképpen éreznek, mint te. Megfigyelted, hogy mások érzéseit és érzelmeit magadra vállalod? Mi van akkor, ha ez a stresszt nem a tiéd? Persze, sok dolgod van; lehet, hogy több a szokásosnál. De mi van akkor, ha ez egyszerűen szórakozás neked? Mi van, ha nem bújsz bele mindenki bánatába? Tedd fel a kérdést: „ ha stresszelve érzed magadat. Ha ez után a kérdés után valamennyire megkönnyebbülsz, akkor mondd: „Vissza a feladóhoz”, és engedd meg, hogy oda lebegjen vissza, ahonnan jött. Ha a búskomorság kezd elárasztani, mi történne, ha egyszerűen elismernéd, hogy valójában végtelen lény vagy, akinek minden lehetséges? Vajon egy végtelen lény bánatossá válik? Ha nem, miért keserednél el te? Válassz valami mást; élvezd, hogy a normálisnál gyorsabb légkört teremtesz. Mibe kerülne, ha önmagad ezerszeresét teremtenéd ma? És mi van, ha ez rengeteg örömöt jelentene?

2# probléma: Úgy érzed, annyi minden történik körülötted, hogy képtelen vagy a jelenben létezni és élvezni. Semmire nem tudsz teljességgel figyelni – könnyelműnek és szétszórtnak érzed magadat.

Módszer: Állj meg egy pillanatra, pihenj egy kicsit, és érezd a lábadat a földön. Ha akarod, csukd be a szemed. Kezedet tedd a pocakodra, és lélegezz ki és be. Végy néhány mély lélegzetet, és érezd, ahogy a kezed előre-hátra mozog, ahogy lélegzel. Kérd meg testedet, lépjen kapcsolatba lényeddel. Most lényeddel érj le a Föld mélyébe. Haladj még mélyebbre. Még mélyebbre. Érezd a Föld békéjét és nyugalmát. Ez is te vagy. Amint Gary Douglas, az Access Consciousness alapítója mondja: „Ha megengeded magadnak ezt a békét, és azt, hogy magad is ez a béke légy, akkor az megengedi, hogy eggyé válj a Földdel.” Most lassan nyisd ki a szemedet. Mi volna, ha ezzel a jelenléttel, ezzel a békével és ezzel a kapcsolattal tudnád élni a mai napot?

3# probléma: Félsz egy nehéz családtaggal, baráttal vagy munkatárssal való előtted álló találkozástól.

Módszer: Tedd fel a kérdést: „Hogyan válhatna ez sokkal fantasztikusabbá és élvezetesebbé, mint amit valaha is el tudnék képzelni?” Ne keresd a választ, ne próbálj semmit elképzelni. Tedd fel és ereszd el a kérdést. Ne engedd, hogy az agyad választ találjon ki. Az univerzumot kéred meg, hogy mutasson neked valami sokkal csodálatosabbat, mint amit az agyaddal valaha is ki tudnál számítani.  Engedd, hogy a tudatosság átjárja világodat, és élvezd, ami felbukkan!

4# probléma: Kényelmetlenül érzed magadat a nyári bulikon.

Módszer: Tedd fel a kérdést a rendezvény előtt: „Ha valóban magam lennék, akkor ki, mi, hol, mikor, miért és milyen lennék?” Erre a kérdésre nem kell választ találnod. Azt az energiát hívja meg ez a kérdés, hogy jól érezd magadat a bőrödben, és magad legyél. Egyszerűen a kérdés révén több energiádba lépsz. Tehát – tégy fel kérdéseket: ahelyett, hogy érdekes próbálj lenni, légy érdeklődő. Az emberek imádnak magukról beszélni, és ez irányítja az életüket. Hihetetlenül izgalmasnak tartanak majd téged, ha egyszerűen kérdéseket teszel fel nekik, és teljes jelenléttel és megengedéssel hallgatod őket.

5# probléma: Úgy érzed, nem felelsz meg az üdülő boldog személynek/boldog családi ideálnak, és félsz mások ítéletétől.

Módszer: Ne felejtsd el, hogy a legtöbben túlságosan aggódnak maguk miatt, és amiatt, ami éppen történik velük, ahhoz, hogy rólad gondolkozzanak. És ha az emberek ítélkezők, fantasztikus felismerni, hogy az ítéletek nem valóságosak. Egyszerűen valakinek érdekes nézőpontjai, az adott tíz másodpercben. Mások társaságában ereszd lejjebb korlátaidat, és lépj valódi lényed energiájába. Ha megkéred korlátaidat, ereszkedjenek lejjebb (csöndesen szólva hozzájuk), jelen tudsz lenni, és minden ítéletet a megengedés energiájával tudsz fogadni. Ez más, mint mások véleményének elfogadása. Ez csak annak az elismerése, hogy „igen, ez egy ítélet. Tudom, értem. Rendben van.” Amikor a korlátok fent vannak, vagy amikor nézőpontunkat védjük, mindez csak több energiát ad az egészhez, és az ítélkezést erősíti. Mi volna, ha az ítélkezés energiája tehozzád járulna hozzá, amennyiben nem tartanád azt valósnak?

6# probléma: Olyasmiket eszel, amiket máskor nem szoktál, többet iszol, és mindebben bűntudatod van a szünidei fogyasztások miatt!

Módszer: Mi lenne, ha egy egész hónapot ajándékoznál magadnak, amelyben nem ítélkezel a tested vagy bármi fölött, amit adsz neki? Valóságunkat a nézőpontunk teremti. Tehát ha megvesszük azt a gondolatot, hogy ennek vagy annak az elfogyasztásának bizonyos eredménye van, valóban megteremtjük. Hagyd abba, hogy saját magad, és a csodálatos tested útjába állsz. Kérd minden nap: „Univerzum, mutass ma valami szépet a testemről.” Mi van akkor, ha sikerül abbahagynod a magad fölötti ítélkezést, és azt tudod választani, ami testedben csodálatos?

Kíváncsi vagyok, mennyire fogod élvezni idei üdülésedet? Lehet, hogy sokkal fantasztikusabb lesz, mint amit valaha is el tudsz képzelni!

Emily Evan Russell

 Fordította: Kaposi Luca (valaszthatsz.com)