Amikor elismered, hogy kreatív vagy

Access Bars ízelítőAz Access Consciousness Bars-ban

( elsajátítható 1 napos tanfolyam keretében belül:

http://vegtelenvalasztasok.hu/events/2018-09/ )

3 pont van, amely a kreativitással kapcsolatos: a kreativitás, a kapcsolatok teremtése, és az életformák teremtése.

Sok ember számára már az is rengeteg ítélkezést hoz fel saját magukkal kapcsolatban, ha csak beszélnek ezekről a pontokról. Olyanokat mondanak, hogy:

„Ó, én nem vagyok kreatív egyáltalán. Még egy pálcikaemberkét sem tudok lerajzolni.”, vagy „A mi családunkban a nővérem a kreatív”, vagy „Bárcsak kreatív volnék, de nem vagyok, gondolod, hogy ez a Bars kezelés segíthet?” Megkérdőjelezted valaha a SAJÁT kreativitásodat? Ha olyan vagy, mint a nagy többség, akkor feltehetőleg igen!

De mi van, a kreativitásnak csak egy szűk értelmezését tanították mindannyiunk számára? Mi van, ha nem csak a festésről, táncolásról, éneklésről, vagy versfaragásról szól? Mi van, ha ezek csak példái annak, ahogyan a kreativitás megnyilvánulhat?

A kreativitás arról szól, hogy kilépsz a normák világából, és másképp kezded látni a dolgokat. A változás teremtéséről szól; és arról, hogy érzékeled a nagyobb lehetőségeket, és azok közül választasz; szólhat arról, hogy fizikai formát adsz valaminek, ami ebben a formában eddig még nem létezett, vagy arról, hogy a változás katalizátorává válsz. Valahányszor akként az egyedi lényként nyilvánulsz meg, aki valójában te vagy, az a kreativitás. Ez elég jó?

Nézzük meg néhány nem szokványos megnyilvánulási formáját a kreativitásnak:

– Ahelyett, hogy ráordítasz a gyerekre, felteszel egy kérdést. Bármit, kezdve attól, hogy „Mit szeretnél teremteni itt?”, vagy „Mi egyéb lehetséges?”. A kérdéssel egy új lehetőséget hívsz életre.

– Születik egy új ötleted arról, hogyan hozz össze tanácsadókat és munkavállalókat.

– Összeraksz egy Access kurzust, és a facilitálásod és a tanfolyam anyaga által – változnak az emberek.

– Úgy döntesz, hogy a társadhoz teljesen másképp viszonyulsz.

– Az üzletedet teljesen egyedien közelíted meg.

– Kitalálsz egy játékot. (Gyerekként csináltál ilyet? Akkoriban bíráltad magad érte?)

– Átalakítasz egy receptet a saját ízlésed szerint.

– Átrendezed a bútorokat.

– Képessé teszel valakit, hogy megéljék azt, akik ők valójában.

Mindannyian sokkal kreatívabbak vagyunk, mint azt el tudnánk képzelni. Néha még felfordulást is képesek vagyunk teremteni! A jó hír az, hogy ha képes vagy arra, hogy jó nagy felfordulást csinálj, akkor arra is képes vagy, hogy valami ugyanannyira nagyszerűt hozz létre, ami hozzáad az életedhez.

És ha már az életnél tartunk, hányan vagyunk, akiknek leesik, hogy teremthetjük a saját életünket? Nagyon könnyű azt hinni, hogy „csak történik”, mert ebben a hitben neveltek bennünket. A „csak úgy megtörtént” hozzáállás tagadja mindannyiunk erejét és képességét. Gondolj egy olyan életszakaszodra, amikor egy nagyszerű munka, vagy kapcsolat érkezett az életedbe. „Csak úgy megtörtént”, vagy te húztad be az életedbe, és teremtetted meg a valóságod részeként?

Ez az elképzelés kicsit felkavaró lehet, akár még félelmetes is, de hajlandó volnál-e tudatában lenni, hogy valójában milyen mértékben teremted a saját életedet? Amint elismered, milyen hatalmas teremtő képességeid vannak, sok olyan dolog tud megváltozni, amiről el sem tudtad képzelni, hogy meg tud.

Van az Access Consciousnessnek egy eszköze, ami a következő:

A nézőpontod teremti a valóságodat, nem pedig a valóságod teremti a nézőpontodat. Mondjuk, hogy a másik nemmel volt néhány nehézséged. Talán eldöntötted, hogy minden férfi rossz, vagy, hogy minden nő el fog árulni. Ha ez a nézőpontod, ezt is fogod megteremteni az életedben, mert semmi, ami nem egyezik a nézőpontoddal, nem jöhet az életedbe.

Ha hajlandó vagy változtatni a nézőpontodon, és nem gondolod többé, hogy a következtetésed maga „az igazság”, akkor valami teljesen mást tudsz létrehozni az életedben.

 

Ebben az esetben feltehetsz egy kérdést, például azt, hogy

„Vajon mi kellene ahhoz, hogy egy kedves és gondoskodó társ, vagy barát jöjjön az életembe?”, vagy „Milyen lehetőségeim vannak az ellenkező nemmel, amit el sem tudok képzelni?”

Ahogy elkezdenek elmozdulni a nézőpontjaid, és teret adsz a különböző lehetőségeknek, te magad is egy olyan térbe lépsz, ahonnan nagyobbat és nagyszerűbbet teremthetsz, mint ami jelenleg az életedben van.

Kreatívnak lenni valójában arról szól, hogy kiteljesedve élsz és anélkül vagy jelen, hogy ítéleteid, vagy berögzült nézőpontjaid lennének. Arról a hajlandóságról szól, hogy minden pillanatban a kalandot választod ahelyett, hogy a robotpilóta üzemmódod következő állomására lépnél. Igazából rólad szól, arról, hogy önmagad vagy, mindazon terhek nélkül, amiket a sok-sok év alatt összegyűjtögettél.

Igen – TE vagy a két lábon járó kreativitás!

Mit szeretnél teremteni az életedben?

Forrás: http://hun.accessconsciousness.eu/blog/2014/09/23/amikor-elismered-hogy-kreativ-vagy/