Ismerd el nagyszerűséged

Ha valaki megkérdezné, mi mindenben vagy nagyszerű, mi minden jutna eszedbe? Csak néhány dologra gondolsz?

Elismerted-e valaha is, hogy mindaz, amit életedben csináltál, felkutattál, megéltél és tanultál igazán nagyszerű? Ha igen, mennyiben változott meg ettől az életed?

A legtöbb ember egy tucat adottságát ápolja, amit erős oldalának tart, és mindent ezekből kiindulva igyekszik elérni életében. Nem törődik azzal, hogy mindazt elismerje, ami saját házában rendelkezésére áll.

Ahhoz, hogy valóban megteremtsd azt az életet, amire vágysz, meg akarod hívni nagyságod minden legkisebb darabját.

Ahhoz, hogy a nagyszerűséget tudd élni, kezdd azzal, hogy mindent elismersz, amiben már nagyszerű vagy. Íme néhány vicces gyakorlat, aminek segítségével lassan kirajzolódhat nagyszerűséged:

Írj egy listát!

Élvezd, hogy mindenről, amiben nagyszerű vagy, egy listát állíts össze. Nem arról van szó itt, hogy megítéld, mi a nagyszerűség, ha ezt elérted. Ha harmadrendű focista voltál, és jól futottál, vedd ezt is bele. Nem ítélkezésről van szó; egyszerűen igazságról. Ha mindig fantasztikus jó volt a helyesírásod, vagy könnyen össze tudod raknia puzzle-kat, írd fel a listádra. Ha mindent felsoroltál, amiben nagyszerű vagy, megérzed határ nélküliségedet, és azt, hogy mi mást teremthetsz az életeddel, amire eddig nem gondoltál.

Minél több ilyen elemet belesorolsz, annál jobb. Milyen területeken dolgoztál? Merrefelé jártál már? Mi mindent kezdeményeztél? Hány nagy dolgot csináltál életedben, amelyeket nem vettél figyelembe, amelyeket nem ismertél el?

Ha valamit elismerünk, ez azt a ragyogó ajándékot hozza magával, hogy világunk kitágul. Olyan, mintha a tár, amit saját meghatározásodra használsz, teljesen szétmenne, mihelyst több különböző területre terjeszted. Amikor így teszel, kezded sejteni, mit jelentesz tulajdonképpen a világnak. Ez az a terület, ahonnan a valóban csodálatos és határtalan lehetőségek fel tudnak bukkanni.

Tégy fel kérdéseket.

„Mi mindent tehetek azzal a sok nagyszerűségemmel, amiket eddig nem vettem figyelembe?” Ha ezt és hasonló kérdéseket felteszed, kreatív folyam indul be nálad. Ha valóban elismered mindazt, ami nagyszerű benned, ez nagyon vicces kérdéssé válik. Arra hív meg, hogy figyelembe végy olyan lehetőségeket, amelyek túlmutatnak mindazokon a paramétereken, amelyekről eddig azt hitted, behatárolják az életedet. Milyen tehetségeid, adottságaid vagy tapasztalataid vannak, amelyekkel most rögtön többet teremthetsz életedben?

Lehet, hogy nagy zenész vagy a főiskolán. Nem mókás dolog elképzelni, mi mindent tudnál tenni ezzel az adottságoddal? Ahelyett, hogy azokban a dolgokban vájkálj, amiket nem tudsz, mi volna, ha megengednéd, hogy mindaz, amit a zenéről tudsz, váratlan módon hozzájárulna életedhez? Talán online diákokat korrepetálhatnál, vagy hangszerjavítást kínálhatnál fel, vagy verseket írhatnál? Tedd fel azokat a kérdéseket, amik megengedik, hogy felkutasd, mennyivel nagyszerűbb lehetne még az életed.

Tartózkodj attól, hogy következtetéseket vonj le. 

Adottságaikat sokan számszerűen meghatározni és osztályozni. Ez mindent, ami nagyszerű, eltüntet, és középszerűségbe kényszerít. A behatárolás ott kezdődik, ahol bármiféle meghatározást vagy ítéletet hozol saját magadról, életedről vagy nagyszerűségedről. Ahhoz, hogy nagyszerű lehess, mondj le a következtetésekről és az ítéletekről, és ne szűnj meg kérdéseket feltenni.

Légy nagyszerűbb!

Mi van akkor, ha több dologban még nagyszerűbb tudnál lenni? Mennyire lenne ez mókás, és mit teremtene az életedben? Ahhoz, hogy még több nagyszerűségedet felfedezd, késznek kell lenned arra, hogy azon túl is keress választásokat, amikről azt a következtetést vontad le, hogy elérhetőek.

Fedezd fel újra mindazt a csodát és lehetőséget, ami gyerekkorodban rendelkezésedre állt. Hány dologról tudtad akkor, hogy nagyszerű vagy benne? Hagyd, hogy az életed örökké fejlődő felfedezése legyen mindannak, ami nagyszerű benned.

Ha elismered nagyszerűségedet azáltal, hogy azt választod: még nagyszerűbb leszel, lehetővé teszi számodra, hogy teljes étrendedből teremthess. Ahelyett, hogy mindig csak arra a maroknyi adottságra vagy tehetségre néznél, amire megtanultál támaszkodni, immár végtelen lehetőségekhez férhetsz hozzá.

Mi mást tudnál csinálni, megtapasztalni és élvezni életedben, ha hajlandó volnál olyan nagyszerű lenni, amilyen valójában vagy?

Fordította: Kaposi Luca valaszthatsz.com

Forrás: http://www.besteveryou.com/single-post/2018/08/15/The-Greatness-of-You