Vajon működik-e a jótékony kapitalizmus?

Mindenfajta „-izmus”, mint a szocializmus, a kapitalizmus célja a világ jobbá tétele volt. Miben más a „jótékony kapitalizmus”? A célja egy csodálatosabb jövő teremtése mindenki hasznára.

Működik? Igen… amennyiben lemondasz a kontrollról, és hagyod, hogy az emberek azt a hozzájárulást válasszák, amik lehetnek, és amik lesznek. Mit jelent ez abban az esetben, ha üzletet vezetsz vagy?

  1. Emeld erejükbe a csapatod tagjait.

sport-1014054_960_720Hagyd, hogy a vezérvonalban dolgozók maguk válasszák ki és legyenek hozzájárulás az információval, amely számodra jobb választásokat tesz lehetővé. Mint főnök kiszűrt információra van szükséged, így a céged jövőjét dinamikusabban tudod megteremteni.

2. Hagyd, hogy munkatársaid maguk teremtsék munkájukat.

Hogyan tudod megvalósítani, hogy az emberek a lehető legjobban maguk legyenek, és ez által hozzájárulhassanak, hogy te a lehető legjobban magad légy? Mi van akkor, ha az emberek VELED dolgoznak, és nem annyira NEKED?

Ha valaki neked dolgozik, az nem érez jogosultságot. Amikor esetleges jövendőbeli munkatársakkal van interjúd, hagyj nekik választási lehetőséget. Írj fel mindent, amire szükséged van, aztán kérdezd meg:

„Erre a tíz dologra van szükségem,

melyikben vagy jó,

és melyiket szeretnéd csinálni?”

Ha ezt a kérdést teszed fel, az emberek a lehető legproduktívabbá válnak.

3. Légy kész mindent elveszíteni.

Ha kész vagy rá, hogy mindent elengedj, akkor nem ragaszkodsz ahhoz, hogy a „helyes választ” kapd, és így több lehetőség áll rendelkezésedre. Inkább arra kell hajlandónak lenned, hogy non-stop teremts, mint arra, hogy ragaszkodsz valamihez, amit félsz elveszteni a jövőben.

Ha nem vagy hajlandó elereszteni dolgokat, akkor eleve eldöntötted, hogy veszíteni fogsz; az, hogy hajlandó vagy dolgokat elveszteni, azt jelenti, hogy hajlandó vagy új lehetőségeket alkotni.

Mi mást teremtenél, ha hajlandó lennél mindent elveszteni, amid van és amit tudsz?

4. Légy a lehetőségek kreatív oldalán.

Amikor a kreatív oldalon állsz, a lehetőségeid kitágulnak. Amikor a technológia élvonalában állsz, mindig igyekszel lépést tartani a következő nagy dologgal. A kreatív oldal olyan lehetőségeket nyit meg, amelyek különben nem létezhetnének.

Ezeket az elveket alkalmazva az Access Consciousness 173 országban terjedt el világszerte.

map-221210__180

 

Amikor azt választod, hogy jóindulatú főnök leszel, üzleted oly módokon válik sikeresebbé, amelyek azelőtt nem is léteztek a világon.

 

Mi az, amit igazán szeretnél teremteni a világon?

Köszönet a fordításért Kaposi Lucának

Forrás: garymdouglas.com/does-benevolent-capitalism-work