Három olyan mondat, amelyik fontosabb a „Szeretlek“-nél

Hálás vagyok érted”

A kapcsolatoknak és a románcoknak általában nagy jelentőséget tulajdonítanak. És még nagyobbat és nyomatékosabbat a „Szeretlek.”- mondatnak. Valentin-nap körül pedig a szerelem témája sokakat foglalkoztat. Mit jelent a „Szeretlek” a kapcsolatoknak? Mikor van itt az ideje, hogy kimondjuk? Mikor túl korai? Meddig jó várni vele? Hú. E szóval kapcsolatos elvárások és ítélkezések száma végtelen.

De vannak olyan mondatok, amelyek a kapcsolatokban sokkal fontosabbak, mint ha azt mondjuk: „Szeretlek”.

Miért lehet jó dolog a féltékenység?

Először is a szeretetet olyan sokféleképpen határozzák meg, azt, mit jelent, és lehet, hogy a te definíciód nem azonos a partnereidével. Másodszor is a szeretet egy következtetés. Amikor azt mondod: „szeretlek”, azt a fogalmat működteted, hogy valamit befejeztél. Azt gondolod: „Ennyi elég. Ez minden, amit tennem kell.” Megfigyeltem, hogy az emberek sokszor így gondolkodnak. Azt mondják, „szeretem ezt a személyt”, és ettől kezdve nem fejlesztik tovább a kapcsolatukat. Többet nincsenek a tevékeny szeretetben. Szerettek; ezért ezt befejezték, és semmi mást nem kell már csinálniuk. Ha befejezték, akkor az üzlet kész, és e ponttól kezdve több teremtés nincs.  Ezzel a gondolkodásmóddal nem lehet teljes örömöd és lehetőséged. Ha olyan kapcsolatot szeretnél, ami izgalmas, élvezetes, játékos, és mindig jobbá válik, íme 3 olyan mondat, amik fontosabbak, mint a „szeretlek”, és nagyobb eredményekre vezetnek.

William herceg nem hord jeggyűrűt, te hordanál?

1.Hálás vagyok érted

Mikor fejeztél ki utoljára hálát partnered iránt? Veszel annyi időt magadnak naponta, hogy megköszönd, mekkora ajándék számodra? Az örömöt, amit világodba hoz? Könnyű magától értetődőnek tekinteni egymást, és fontos emlékezni arra, hogy egy egyszerű köszönet, mely a háláról szól, sok mindent magával hoz. Újra fellángoltatni egyfajta hálaérzetet, egy hála-naplót kezdeni és minden nap legalább egy dolgot beleírni, amiért hálás vagy magadnak, és egy dolgot, amiért hálás vagy a partnerednek. Ahogy felépíted a hálát, a hála kapcsolatotok elsődleges elemévé válik.

2.Téged választalak

Egy kapcsolat azért kezdődik, mert választjuk. Egy bizonyos személyt választunk partnerünknek. Azt választjuk, amilyennek a kapcsolatunkat szeretnénk. De ez az aktív választás gyakran elmúlik, és elkezdünk csak létezni a kapcsolatunkban. És ha nem választjuk aktívan a kapcsolatunkat, akkor nem teremtjük.

Meg akarod változtatni? Válaszd naponta újra a partneredet, és mondd meg neki. Mondd neki: „Téged választalak. Hogy lehetek olyan szerencsés, hogy te az életemhez tartozol?” Ha naponta választod a kapcsolatodat, többé nem autó-pilótára kapcsolod, és visszatérsz a kapcsolatotok kezdetén megélt kreativitáshoz, élvezethez és izgalomhoz.

Az esküvői fényképészek azt a pillanatot kapják el, amely nem maradandó

3.Hogy lehet ez még ennél is jobb?

Bármi történjen is kapcsolatotokban, jó vagy rossz dolog, tedd fel ezt a kérdést. A kérdések új lehetőségek felé nyitnak ajtót. A kérdések lehetővé teszik, hogy olyan opciókat és választásokat láss meg, amelyeket soha nem ismertél azelőtt. Ha ezt kérdezed: „Hogy lehet ez még ennél is jobb?”, arra küldesz ki hívást, hogy jobbá váljanak a dolgok. És jobbá is válnak! Ha a partnered morcosan jön haza, kérdezd meg magadban: „Hogy lehet ez ennél is jobb?” Nem frusztrációból, hanem inkább kíváncsiságból és ámulásból kiindulva. Ha a partnered virágokkal jön haza, és eláraszt hálájával, játékosan kérdezd meg: „Hmm. Kíváncsi vagyok, hogy lehet ez még ennél is jobb?” Próbáld ki, és figyeld meg a változást – ami a jó irányban lesz!

Forrás: Three phrases more important than ‘I love you’
Fordította: Kaposi Luca (valaszthatsz.com)