3 meglepő nyereség, ha többé nem ítélkezel

Marilyn Bradford

  1. Ha abbahagyod az ítélkezést, akkor tudatára ébredsz, mi történik éppen, és így abból választhatsz, ami van, és nem döntésből vagy kitalálás vagy fantázia alapján következtetsz, vagy választasz, aminek kevés köze van a valósághoz.

Tegyük fel, hogy lustának tartottad magadat, mert egyes dolgokban visszakoztál a munkától. Ha valóban feladod az ítélkezést, lehet, hogy úgy találod, olyan dolgokat vállaltál fel, amik nem érdekelnek, és amelyekben nem hasznosíthatod adottságaidat.

Ez a tudatosság elvezethet odáig, hogy olyan dolgokat választasz, amiket valóban szeretsz csinálni, és rájössz, hogy hihetetlenül termékenyen tudsz dolgozni!

Ha megragadsz abban az ítéletben, miszerint lusta vagy, sokáig így maradhatsz!

  1. Az ítélkezés feladása mások ítéletével szemben gyakorlatilag érzéketlenné tesz. Csak azért adunk mások rólunk alkotott ítéletére, mert titokban vagy nem titokban ugyanezeket az ítéleteket tápláljuk magunkról.

Ha azt hisszük (és minden, amit elhiszünk, ítélkezés), hogy kevesebbet érünk, mint mások, vagy alapvető hibával rendelkezünk, akkor minden más személy ítéletére, amely még ha csak haloványan is, de ugyanezt a gondolatot hordozza, úgy csapunk rá, mint ha valóságos lenne, és mintha azt bizonyítaná, hogy az a baklövés vagyunk, aminek gondoljuk magunkat.

Ha hajlandó vagy az önmagad ítéletétől mentes térben létezni, akkor tudatában tudsz lenni annak, hogy mindenfajta összehasonlítás és a kudarc vagy siker megítélése önkényes dolog.

Különleges lény vagy, és nincs értelme másokkal összehasonlítani magadat. Ez olyan, mintha egy halat egy vulkánnal hasonlítasz össze.

Ezzel a tudatossággal könnyű „érdekes nézőpontnak” tekinteni mások rólad alkotott ítéletét. Ne felejtsd el: minden ítélet a másikról, soha nem rólad szól!

  1. Ha többé nem ítélkezel, túllépsz ezen a valóságon, és nem érzed többé úgy, hogy bármiért is küzdeni kell, ami „helyes”.

Sokan közülünk egész életükben azon igyekszenek, hogy jól megfeleljenek a kapcsolatokban, az üzleti életben, a családban, vagy bárhol máshol.

Ha az eredmény nem felel meg teljesen azzal, amit „helyesnek” határoztunk el, kudarcra kell ítélnünk magunkat!

girl-619689__180

Rengeteg kliensem volt, akik kudarcként ítélték meg magukat, mert házasságuknak válás lett a vége. Legtöbb esetben a kapcsolatnak egyszerűen nem volt már értelme. Azzal az ítélettel, hogy „a jó házasság örökké tart”, ezek a kliensek még azt a pozitívumot sem voltak képesek értékelni, amit a házasság hozott számukra, és életükben már több kapcsolatra sem voltak képesek.

Mihelyst tisztáztuk ezt az ítéletet, minden megváltozott számukra.

Forrás: Marylin BRADFORD: Here are three unexpected benefits of ending judgment in your life

Köszönet a fordításért Kaposi Lucának (valaszthatsz.com)