NÉGY VÁLASZTÁS, AMI JOBB FÉRFIVÁ TESZ TÉGED

Négy életre szóló választás, ami boldogabb férfivá fog tenni

Női jogok. Egyenlőség. Nemi viszonyok. Rengeteg lépés, mely a női mozgalmat előre mozdítja – de mi a helyzet a férfiakkal? Milyen üzenetet küldünk arról,hogy milyen férfinak lenni?

Férfi magazinokat lapozgatva, az internetet böngészve vagy a helyi
könyvesboltban kutatva a férfiak számára készült írásokban leginkább azt találhatod, hogy hogyan legyél macsó, hogyan legyél erős és miként uralj másokat.

Mostanában ez egy picit változóban van. A legújabb vezető téma az „új férfiasságról” szól, vagy arról, hogy hogyan legyél érzékeny újkori srác (Sensitive New Age Guy=Snag).

A gettóban nőttem fel. Olyan nők vettek körbe, akik gyűlölték a férfiakat, s akik közül néhányan övekkel vertek. Miközben ütöttek azt mondták, hogy rossz vagyok, mert fiú vagyok. Mindezek ellenére mindig egy olyan világra vágytam, ahol mind a férfiak, mind a nők fel vannak hatalmazva arra, hogy valami nagyszerűbbet teremtsenek, s ahol mindenki támogatást és törődést kap. Egy világban, ahol nem a nemünk alapján ítélnek meg minket. Egy világban, melynek
mindenki a részese. Egy világban, ahol nincs kirekesztve senki.

Ahogy körülnéztem, még ténylegesen nem léteztek ezek a példaképek,  amelyek megmutathatták volna ezt a másfajta lehetőséget. Így megpróbáltam olyan lenni, amilyennek szerintem egy férfinak lennie kellett. Megpróbáltam jól csinálni és beilleszkedni.

Ugorjunk előre néhány évet. Santa Barbarában éltem. Saját csontkovács praxisom volt és épp készültem megnyitni a második rendelőmet. Eljegyeztem egy olyan nőt, aki mindenki szerint tökéletes volt a számomra. És mégis nyomorult voltam. A kapcsolatunk nem a kölcsönös megbecsülésen alapult. Nem
volt benne sebezhetőség, sem megengedés. Valójában a menyasszonyom gyűlölt engem. Az igazat megvallva, sosem néztem rá arra, hogy mit kívánok az élettől vagy a párkapcsolatomtól. Csak teljesítettem a kötelességemet férfiként azzal, hogy megtaláltam a tökéletes nőt és feladtam magam azért, hogy őt boldoggá
tehessem. S ettől az egésztől meg akartam halni. Ma, 17 évvel később élek és csodásan vagyok. Minden reggel úgy ébredek fel,
hogy hálás vagyok, hogy élek, s kíváncsian várom, hogy a mai nap milyen csodálatos kalandokat hozhat.

Hogyan jutottam el a halálvágytól a teljes élni vágyáshoz? Mi hozta létre a változást?

Összefoglalva: a VÁLASZTÁS.

VálasztásVálasztása mindegyikünknek van. A választás képes megváltoztatni bármit és mindent. A választás a legnagyobb ajándékod. És mégis, addig, amíg nem jött valaki és emlékeztetett rá, hogy van választásom, feladtam a sajátomat. Ha csak egy kicsit is hasonlítasz rám ebben, ha feladtad már a választásodat, ha már feladtad Önmagadat, akkor itt az idő, hogy emlékezz.

Most van itt az idő, hogy tudd, hogy valami más is lehetséges, hogy felismerd, hogy hozzájárulsz az intenzív jelenléteddel. Hogy tudd, hogy csak azért, mert nem illeszkedsz bele a mások által a férfiakról kialakított képbe, nem vagy rossz. Valaki más elgondolása arról, hogy neked milyennek kellene lenned sosem elég hatalmas ahhoz képest, amilyen te valójában vagy. Itt az ideje befejezni a színlelését annak, ami nem vagy és szimplán csak önmagadnak lenni. Olyan
könnyű, amikor önmagad vagy.

A The return of the gentleman című könyv erről szól. Hogy hogyan lehetünk a legjobbak férfiként. Hogy elismerjük a nagyságunkat szégyen, rosszá tétel és bocsánatkérés nélkül. Itt mindenki tiszteletreméltó.

Ez az, ahol tiszteled önmagad. Tiszteled a nőket. És a gyerekeidet. Tiszteled a kötelezettségeidet. Ahol tiszteled a közös jövőt, mind a bolygót. Úriembernek lenni magába foglal mindent és nem ítél meg semmit. Igen, még téged sem! Különösen téged nem!

Hogyha szeretnéd az önmagadként létezést választani, hogyha érdekel egy új megvilágításban, hogy mit jelent férfinak lenni, igazi úriembernek, akkor itt van számodra 4 ötlet.

Tedd fel a kérdést: Mi tenne boldoggá?

Senki sem tanította meg nekünk, hogy önmagunkért válasszunk. Nem tanították meg, hogy kérdezzünk: Mi tenne boldoggá? Valójában csak az ellenkezőjére tanítottak. Add fel magad! Vegyél tekintetbe mindenki mást! Áldozd fel magad mások jóllétéért! Észrevetted már valaha, hogy ez valójában nem működik?

Ajándék vagy a bolygó számára. Hozzájárulás vagy mindenkinek, akivel találkozol. Amikor valaki mást akarsz boldoggá tenni azzal, hogy megtagadod valamelyik részed, mindannyian veszítünk.

Ha úriember akarsz lenni, be kell hogy vedd Önmagad a saját életed
teremtésébe. Mi az, amire vágysz? Mi tesz boldoggá? Mitől tudsz élettelivé válni? Bármik is ezek a dolgok, csináld őket! Válaszd őket! Mikor tiszteled önmagad és önmagadért választasz, a környezetedben mindenki jól jár. Bízz Önmagadban!

Gary M DouglasBízol magadban férfiként? A legtöbb férfi egy hangzatos nemmel válaszolna. Már egész kicsi korodban megkaptad az anyák, nővérek, nagynénik és az összes nő kivetítését a bizalom hiányáról, mivel ők azt látták igaznak, hogy nem bízhatnak a férfiakban. Ez olyan gyakran történt, hogy bevetted ezt a nézőpontot és elhitted, férfiként nem vagy megbízható.

Lényegtelen, hogy mások mennyire ítélkeznek feletted, az ítélkezésük nem hathat rád, ha megbecsülöd magad és bízol önmagadban. Csak olyankor, amikor nem értékeled magad és bízol önmagadban tudod elhinni, hogy mások ítélkezése valós.

Kezdd el látni az értékeidet! Kezdd el felismerni, hogy hozzájárulás vagy! Tudatosítsd, hogy ajándék vagy a világ számára úgy, ahogy vagy, s nem úgy, ahogy azt más kitalálja! Kezdj bízni önmagadban!
Légy hálás Önmagadért!

Az igazi férfi szereti önmagát. Hálás azért, hogy kivé, mivé lett. Mi kellene ahhoz, hogy reggel felébredve belenézz a tükörbe és ne ítélkezz önmagadon? Mi lenne, ha állandóan hálát gyakorolnál önmagad felé? Akkor is, amikor elrontasz valamit. Akkor is, amikor mások boldogtalanok veled. Mennyivel több öröm lenne az
életedben, ha tudnál önmagadon nevetni akkor is, amikor valami hülyeséget csinálsz, ahelyett hogy halálosan komolyan vennéd magad?

Akarj önmagad lenni – mindenfajta megbánás nélkül! Amit elismerünk, az nagyobbra nő. Amint elkezdesz azokra a dolgokra összpontosítani, amelyekért hálás vagy, egyre több minden jelenik meg.

A legjobb útja annak, hogy éber legyél arra a csodálatos ajándékra, aki vagy, az az hogy elkezdj vezetni egy hálanaplót, melybe ténylegesen leírod azokat a dolgokat magadról, amiket szeretsz és amikért hálás vagy.

Minden nap írj le 3-5 dolgot! Az első néhány nap könnyű lehet – vagy mégsem. Hiszen annyira hozzá vagyunk szokva az önmagunk feletti ítélkezéshez a hála választása helyett. Amint tudatosan rávezeted a figyelmedet azokra a dolgokra, amiket imádsz önmagadban, több örömöt, több elégedettséget és több önmagadat fogsz kapni.

Légy hajlandó rosszul csinálni! Abban az esetben, ha nem vetted volna észre, a tökéletesség nem létezik. Az ötlet maga, hogy mindenkor tudnunk kellene a helyes válaszokat és mindig
mindent jól kellene tennünk, rengeteg férfit visz bele könyörtelenül az önbírálatba.

Mi lenne, ha hajlandó lennél rosszul csinálni? Mi lenne, ha hajlandó  lennél elrontani? Mi lenne, ha még nevetni is tudnál önmagadon, amikor megteszed?

Amikor igazán önmagad vagy teljes könnyedséggel, nem számít, mi történik. Még a „hibáiddal” is teljes könnyedséggel vagy jelen. Legközelebb, amikor mondasz valami hülyeséget, mi lenne, ha meg tudnál állni egy pillanatra az önbírálat helyett, nevetni egy jót a hülyeségeden és azt választani, hogy hálás vagy önmagadért?

Hová lettek az úriemberek? Még mindig itt vagyunk. Minél több férfi tudja, hogy rendben van, ha önmagukat adják és minél többen választják, hogy elengedik azokat a képeket, amiket kivetítenek rájuk, annál többen fognak elkezdeni megmutatkozni.

Ez az, amiről a The return of the gentleman valójában szól.

Arról, hogy önmagad vagy. Légy tisztában azzal, mi tesz boldoggá! Kezdj el önmagadért választani! Légy hajlandó elrontani és rosszá tenni az egészet! Bízz önmagadban és ne kérj elnézést a kedvességért, a gondoskodásért és az erődért!

Amint megengeded magadnak, hogy mindez egy az egyben te legyél, azon nyomban meghívás leszel valami sokkal nagyszerűbb dolog számára a világban. Így válsz úriemberré.

Fordította: Hampl Eszter

Eredeti anygol cikk :https://uk.askmen.com/money/career/choices-that-make-you-a-better-man.html