Miért lehetséges, hogy hálanaplód nem működik?

Mikor férjem, Steve és én különféle üzleti ügyből kifolyólag járjuk a világot, gyakran beszélgetünk a hála erejéről.

Amikor idősebb vezetőket kérdeztünk meg, osszák meg velünk a hálával kapcsolatos tapasztalataikat, úgy találtuk, hogy legtöbben csak akkor tapasztalták meg a hálát, amikor valami, amiről azt gondolták, hogy az jó, megtörtént. Minél tovább dolgoztunk emberekkel, annál többször figyeltük meg, hányan értik félre a hálát.

Csak kevés embert ismerünk, akinek a „hálanaplója” tele van vásárlási listával, olyan dolgokkal, amikről azt mondják, hogy hálásak értük. Mindazonáltal nem látszik, hogy ez a lista a hála energetikus helyzetébe hozná őket.

Ne értsetek félre, kérlek. Nem akarom a hálanaplót lekicsinyleni. Hasznos dolog, ha tudatosan használjuk, de oktalan ürügynek tűnik, ha használatával nem tapasztaljátok meg a hála energetikus állapotát.

A döntő dolog: bármire fókuszálsz, az kiterjed. Ha hálára fókuszálsz, mire fókuszálsz? Figyelmedet arra irányítod, ami az életedben jó. Ha arra fókuszálsz, ami csodálatos és gyönyörű, az megsokszorozódik.

Ha valami nem úgy megy, ahogy szeretnéd, ne panaszkodj, hanem tedd fel a kérdést:

Mi a helyes ebben, amit még nem értek?

 E pillanattól kezdve arra hívlak meg, hogy azt keresd, ami neked és életed számára helyes. Ne ítélkezz, és ne panaszkodj. Érezz hálát és fejezd is ki magadért, életedért, és mindenért és mindenkiért magad körül. Ahhoz, hogy hálás lehess, nem szükséges arra várnod, hogy valami „jó” történjen.

Arra hívlak meg, hogy megtestesítsd a hálát. Tedd létezésed egy részévé, és annak egy részévé, aki minden pillanatban vagy – ne csak válasz legyen arra, amikor valamit megkapsz, amit kívántál vagy elvártál.

Ha megtestesíted a hálát, az lehetővé teszi, hogy bármi feltűnjön életedben. Azzal kezdheted a hála megtestesítését, hogy mindent észreveszel, amiért hálás lehetsz, és habozás nélkül komolyan kifejezed háládat.

És amikor „csodálatos” dolgok történnek, légy hálás magadnak és az univerzumnak. Ismerd el, hogy te teremtetted őket. Kérd meg az univerzumod, hogy küldjön többet belőlük, azzal, hogy felteszed a kérdést: „Mi más lehetséges még?”

Gyors kézikönyv

Hogyan fejleszd ki magadban a hálát?

  • keresd életedben mindazt, ami helyes
  • fókuszálj arra, amid van
  • fejezz ki hálát magadért, az életedért és mindenkiért és mindenért magad körül, beleértve a pénzedet
  • értékeld azt a csodát, aki te vagy
  • többet ne gondolj magadra úgy, mint aki egy kudarc, vagy akinek nincs pénze
  • többet ne ítélkezz semmi fölött
  • ha a dolgok nem úgy mennek, mint szeretnéd, kérdezd meg:
    “Mi az, amit ebben még nem értek?”

2016. február 8. Access Consciousness

Forrás: Why Your Gratitude Journal May Not Be Working Acc.Consc. Blog
Fordította: Kaposi Luca (valaszthatsz.com)