Empatikus, vagy tudatos vagy?

Gondoltál vagy éreztél valaha is valamit, ami nem illett az életedhez? Talán éppen szép nap volt, egy barátoddal finom ebédet ettél, és egyszer csak elszomorodtál? Vagy éppen előléptettek, vagy randevúd volt, amiről már rég álmodoztál, és egyszer csak a semmiből előbukkant a gondolat: „Az életem kudarcot vall”? Akkor is megpróbáltad megmagyarázni az érzést vagy a gondolatot, ha őrültségnek tűnt?

Logikusnak tűnne értelmet adni egy különös érzésnek, hiszen senki soha nem mondta, hogy legtöbb gondolatunk, érzésünk és érzelmünk nem a sajátunk! Lehet, azt kérdezed: „Hogyan lehetséges ez?” Talán kisebb vagy, mint gondolod magadról? Nem arról van szó, hogy tealevelekből olvass vagy kristálygömbökbe bámulj, hanem arról, hogy képes vagy átvenni a körülötted található gondolatokat, érzéseket és érzelmeket.

Mondták már rólad, hogy empatikus vagy? Beléptél-e egyszer egy olyan helyiségbe, ahol valaki mérges vagy szomorú volt? Ez az a fajta „felszedés”, amit sokan és rendszeresen teszünk, anélkül, hogy észrevennénk.

No, és hogyan tudod megállapítani, hogy egy gondolat, egy érzés vagy egy érzelem a tiéd vagy nem? „Kihez tartozik?” Ez az az eszköz, amelyik segít meglátni, hány gondolatod, érzésed és érzelmed nem a sajátod.

Amint tudatosul benned egy gondolat, egy érzés vagy egy érzelem, egyszerűen tedd fel a kérdést: „Ez kihez tartozik?” vagy: „Ez az enyém? Ha felvillan egy energia, akkor nem a tiéd! Miután felfedezted, hogy nem a tiéd, akkor ezt mondhatod: „Visszaadom a tulajdonosának egy kis tudatossággal.” Nem kell tudnod a nevét annak, akihez mindez tartozik.

Ha valóban szeretnéd kialakítani magadban annak az érzékét, hogy mennyi gondolat, érzés és érzelem a sajátod, próbálj három napon át ezzel a kérdéssel élni: „Kihez tartozik?” minden gondolat, érzés és érzelem felbukkanásakor. A három nap elteltével több béke és térűr lesz a fejedben, mint amennyit el tudsz képzelni! Állandó meditáció állapotában találod majd magadat.

Ha kipróbálod ezt a gyakorlatot, légy kedves magadhoz! Nehéz lehet állandóan gondolni arra, hogy feltedd a kérdést, legfőképpen a legelső napon. Ne hagyd abba. Egyre könnyebben fog menni.

Van néhány egyéb dolog is, aminek tudatában kell lenned, ha használod ezt az eszközt.

Az első: ha eleve elhatározod, hogy mi lesz az eredmény, nem nyújt neked a valós tudatosságot. Például, ha szomorú vagy, és biztos vagy benne, hogy azért, mert a nővéredet kirúgták az állásából, akkor ez a kérdés: „Kihez tartozik?” nem világosít meg, akkor sem, ha nem hozzád tartozik.

A következőt mondhatod, ha akarsz dolgozni ezen: „Elpusztítom és megnemteremtetté teszem az _________zel kapcsolatban összes kivetítésemet, elvárásomat, elutasításomat, elválasztásomat, ítéletemet és következtetésemet.” Majd használd az Access Consciousness tisztító mondatátÍgy szabaddá válsz arra, hogy megfelelőbb energiád legyen az „Kihez tartozik?” tudatosításában.

Néha van, aki az mondja, hogy bár kérdezi: „Kihez tartozik?”, és felvillan az energia, de ő továbbra is a szomorúságot, vagy valami mást érez. Ez olyankor fordul elő, amikor csak tudatosítasz valamit, de nem szeded ki a fejedből. A tudatosság, az csak tudatosság – nem múlik el. Semmit nem kell „csinálnod” vele.

A kérdés: „Kihez tartozik?” többre vonatkozhat, mint gondolataink, érzéseink és érzelmeink. Sokan képesek kiszedni másokból fájdalmat, sőt, betegséget is. Nagyon jó feltenni ezt a kérdést, amikor betegnek érzed magad, vagy a testedben valami „rosszul van”.

Előfordul az is, hogy egyesek miután kérdéseket tettek fel, rájöttek, hogy mások depresszióját vagy szomorúságát vették át. Azt gondoljuk, rendes tőlünk, amikor másoktól fájdalmat vagy betegséget veszünk át, de az az igazság, hogy ez egyáltalán nem igaz. Ha valakitől átveszel egy betegséget, nem tudsz változtatni rajta, mert nem a tiéd, és ők nem tudnak változtatni rajta, mert átvetted tőlük!

Kihez tartozik?

Ez a kérdés az egyik leghasznosabb eszköz, ami csak létezik!

Egy egyszerű kérdés meg tud szabadítani sok gondolattól, érzéstől, érzelemtől, sőt, fájdalomtól és betegségtől!

Ha szeretnél többet tudni, választanál több hatékony és varázslatos eszközt:

http://vegtelenvalasztasok.hu/events/ 

2015. okt. 19. Access Consciousness

Fordította: Kaposi Luca valaszthatsz.com