Magnólia fák, természet, létezés

Mit taníthat nekünk a természet a létezésről

Jelenleg 7 milliárd ember él a földön. Mindegyikünknek más az ujjlenyomata és a retinája. Gondolkozz el ezen egy pillanatra, a 7 milliárdból nincs két egyforma retina vagy ujjlenyomat. Mind a 7 milliárdan más energiával járulhatunk hozzá a bolygóéhoz.

A biológiai sokféleség a természetben az egyik legnagyobb ajándék a bolygónk számára. A természet arra használja a biodiverzitást, hogy minél több lehetőséget teremtsen a Földön minden egyes nap. Képzeld el, mi lenne lehetséges, ha mind a 7 milliárd ember arra használná az energiáját, hogy valami nagyobbat teremtsen.

„A földünkön lehet, hogy 7 milliárd egyén van, de összeköti az energiáinkat és így teremti a bolygót egy egésszé. Ezt kell tennünk, mint emberek, össze kell raknunk az energiáinkat, hogy egy másik lehetőséget teremtsünk, amit jelen pillanatban nem teszünk.” – mondta Tim Bothams.

A természet nagyon sok mindenre tud minket megtanítani a létezésről. Nincs nézőpontja, csak az, hogy szeretne egy nagyobb lehetőséget teremteni.

Amikor a libák V-alakban repülnek együtt, 70% -kal tovább tudnak repülni ugyanazzal az energiával, mintha egymagukban repülnének. Rájöttek, hogy sokkal gyorsabban elérik a céljukat és kevesebb energiát használnak, ha együtt repülnek a formációban. Amikor egyikük kiesik a formából, hamar kiderül, hogy több energiára van szüksége a továbbrepüléshez. Ilyenkor gyorsan visszaáll a formába, hogy kihasználja az együtt repülés erejét.

Libák v-alakban repülnek

Az élen repülő használja a legtöbb energiát , mert ő az első, aki megtöri a légellenállást, biztosítva ezzel a haladást a többiek számára. Amikor elfárad, megtöri a formát és hátrarepül, ezután egy másik veszi át az a vezető szerepet.

A libáknak nincs nézőpontjuk arról ki a forma vezetője, csak azzal foglalkoznak, hogy együtt érjék el a célt. Ha egyikük megbetegszik, vagy nem tudja tartani az iramot és kiesik a formából, ketten vele maradnak, ameddig erőt nem gyűjt a továbbinduláshoz, esetleg nem éli túl.

Mi más lenne lehetséges, ha nem nézőpontból teremtenénk, csak hozzájárulásból és a mi királyságunkból?

Mit tudnánk még teremteni a bolygóval és mindenkivel együtt?

(Tim és Tanya Botham egy sikeres bioenergetikai farmot vezetnek Queensland-en, Ausztráliában, ahol tudatosságot tanultak és fejlesztettek a hozzájáruláshoz, amik lehetünk és kaphatunk a Földtől. A saját farmjukon élnek tini fiúkkal, és szabad idejükben beszédeket, szemináriumokat tartanak farm életről és tudatosságról a földdel kapcsolatban.)

Forrás

Fordította: vegtelenvalasztasok.hu