Hogyan fejleszd a lehetőség izmát?

Te voltál a problémás gyerek a családban?
Ha kisgyerekként a szüleid csak akkor figyeltek rád, ha elestél, megsérültél vagy megbetegedtél, lehet, megtanultad, hogy problémákat kell teremtened, hogy közel kerülj másokhoz.
„Sokaknak közületek problémákat kellett teremteni ahhoz, hogy valahogyan lássanak, halljanak és elismerjenek titeket.”- mutatott rá mostanság Gary Douglas az Access Consciousness alapítója.

„Sok éven keresztül nem vettem észre, hogy ezt csinálom.”- teszi hozzá Dr. Dain Heer.- „Ha úgy tűnt, hogy Gary és köztem elkülönülés vagy távolság van, tudtam, ha problémát teremtek és a segítségét kérem, az majd legyőzi a távolságot.”
A problémák kitalált valóságok; nem igazak. De sok ember számára  a bizonyíték arra, hogy létezik, az, ha van problémája. Az érvelés valahogy így hangzik: „Van problémám tehát létezem és cselekszem.” Mert problémák nélkül lenne bármilyen okod valamit is csinálni?
Problémákból a lehetőségekbe
Annyira arra vagyunk kondícionálva, hogy az életben mindenhol a problémákat nézzük, hogy a lehetőségek izmának fejlesztéséhez egy kis gyakorlásra lesz szükség.
Az egyik alkalmazható Access eszköz az, amikor következtetések nélküli térből kérdezel mindennel kapcsolatban, ami talán nem az első reakciónk a negatív helyzetekben.
Mondjuk beteg leszel vagy elveszíted a munkád. A legtöbb ember azonnal levonja a következtetést, hogy megbetegedni szörnyű, és a munkádat elveszíteni rossz – és csak utána kérdeznek. Az, hogy kérdések használatával próbálj meg kijönni a problémából, amiről már kikövetkeztetted, hogy létezik, igazából nem működik.
Ahog Dain rávilágít: „Tedd fel a kérdést: Milyen nézőpontokat használok, hogy ezt problémaként teremtsem meg, ahelyett, hogy lehetőségként teremteném? -ez működni fog, mivel valódi kérdés.
„De valóban kérdezd meg, és lehet, hogy még pár százszor meg kell kérdezned, mielőtt észrevennéd a lehetőséget.”
Más kérdések: Mi a jó, helyes, megfelelô ebben, amit nem veszek észre? Milyen lehetőségem lenne, ha hajlandó lennék lehetőségként tekinteni rá?
Ahhoz, hogy igazán fejleszd a lehetőségek izmát, el kell kerülnöd a csábítást, hogy a problémáidra fixálódj.
„A probléminkra összpontosítunk és azt gondoljuk, ha megoldást találunk arra a problémára, akkor minden jól fog alakulni.”
magyarázza Gary.
A nehézség azzal, hogy „majd minden jól alakul” az, hogy következtetés és nem kérdés.
Gary hozzáteszi: „Azt akarod, hogy minden jól alakuljon, vagy azt, hogy mesésen?”
Fordította: Szecskó Emese http://legyacsodaakivagy.blogspot.com/2018/