Gary Douglas: A tudatosság csak egy választás

Gary Douglas: A tudatosság csak egy választás

493268_813329271_big

Gandhi azt mondta: „Légy a változás, amit a világban látni szeretnél.” Miért fontosabb számodra az, hogy nem használod a kapacitásaid, az intelligenciád és a kedvességedet annál, hogy egyre jobban az legyél, aki vagy, és azt a változást teremtsd, amit a világban látni szeretnél?

Mindegyikünk lehet annak a változásnak az alapja, ami eddig nem volt hajlandó lenni. Eddig csak arra voltál hajlandó, hogy ideál legyél, ami azt teremti, hogy mások konfliktusban álljanak veled, bíráljanak téged, hogy ne lássanak, és ne akarjanak a közeledben lenni – de ezek közül egyik sem az, amit keresel. Nem teszed fel a kérdést: „Mi mást is generálhatok és teremthetek, ami mindenen túl van, amiről bármikor is tudtam, hogy lehetséges?”

Azt hiszed, hogy ahhoz, hogy más legyél, el kell különülnöd attól az egységtől, ami vagy. Ez nem így van. Ahhoz, hogy igazán más légy, egységben kell lenned. A világon a legkülönbözőbb ember az, aki az egységből és a tudatosságból működik. Ha valóban hajlandó vagy arra, hogy az egységből funkcionálj, minden és mindenki megváltozik körülötted.

Tényleg változást akarsz? Próbálj meg tudatos lenni.

prayer-1301143_960_720Ha tudatos vagy, mindent élvezel az életben. Számomra a tudatosság egyfajta békével jár együtt. Nyitott végű univerzum, ahol minden lehetségessé válik, minden elérhető, és az általad hozott választások meghatározzák, hogyan vagy hajlandó magaddal és a körülötted élőkkel létezni. A béke és az öröm kéz a kézben jár. Egyfajta békéd, örömed van, lehetőségeid és kiterjedésed, és hálás vagy mindennek és mindenkinek, ami körülvesz.

Én mást megoldást keresek, mint a legtöbb ember. Engem az érdekel, hogyan fogjuk meg és tágítjuk ki azt a tudatosságot, ami vagy, és így az életed is kiterjed. A tudatosság ennek az útja. Amikor a tudatosságot kezded választani, hirtelen ajtók nyílnak előtted.

Van olyan fix nézőpontod, hogy meg kell dolgoznod ezért a tudatosság dologért? Olyasmit fogok mondani, ami nem fog tetszeni, ha ez jellemző rád: a tudatosság nem egy olyan izom, amit építened kell. A tudatosság egy választás. Egy választás, amit meg kell hoznod.

Mi történne, ha belelépnél abba térbe, ahol mindezt választhatod?

 

Részlet Gary Douglas: Az utópisztikus ideálokon túl c. könyvéből.