Mi köze a szeretetnek a kapcsolatokhoz?

Mi köze a szeretetnek bármihez is? Egy szóval összefoglalva? Semmi!

E kijelentésem miatt sokan közületek keresztre feszítetek, pedig a valóságban téged feszít keresztre, ha a szeretet elvonását választod. A szeretet szónak legalább három trillió jelentése van, és egyikük sem teremti azt a hálát, amit az teremt, ha minden tizedik másodpercben újra választod a partneredet.

A szeretetet sokan közületek az elkötelezettség egy olyan formájának használjátok, amely a nemválasztás sarkába szorít.

Amikor elkötelezed magad, megállás nélkül   meg kell ítélned azt, hogy vajon te és partnered megélitek-e ezt az elkötelezettséget. Nincs helye a hálának, nincs helye semminek, kivéve annak a megszorításnak, amelyikhez mindketten hozzájárultok.

A helyzet az, hogy az életedet levezetheted a múltból is, amit gyakran a kötelességek és ígéretek jelentettek, amit annak idején azért tettél, hogy mások boldogok legyenek, és jól érezzék magukat.

Mi van akkor, ha ígéreteid éppen csak tíz másodpercre szólnának? Mi más lenne lehetséges az egy kapcsolatra szóló elkötelezettségen túl, ami kizárja az életre szóló elkötelezettséget?

Tehát mi más lehetséges?

Minden egyes napon megnemteremtetté tudod-e tenni és el tudod-e pusztítani mindazt, ami a kapcsolatodat jelentette, és meg tudod-e kérdezni: „ok, mi lehetséges ma?”

Minden nap választhatod azt, hogy jelen vagy a kapcsolatban, ha ezt kérdezed: „Igazság, ezt a kapcsolatot választom ma?” Minden választás tíz másodpercre jóEz szabaddá tesz arra, hogy tíz másodpercig megőrülj a partneredért, és azután újra válassz.

Választhatod azt, hogy inkább minden pillanatban újrateremted a kapcsolatot, minthogy a múltra támaszkodj és arra, hogy mi a közös köztetek. Két fontos kérdést kell feltenned:„Ha valóban magam lennék ebben a kapcsolatban, akkor mit választanék? Ha valóban magam lennék ebben a kapcsolatban, akkor mit teremtenék?

Ennek a  megközelítésnek az ajándéka az, hogy tudatossá teszi azt a hálát, amit az iránt a személy iránt érzel, akit a kapcsolatra választottál.

Ha valóban hálás vagy valakiért, abban nem lehet ítélkezés. Megfigyelted már, mennyi hálát vetítenek rád a „szeretet” nevében? Mi van akkor, ha más lehetőség is létezik? Mi van akkor, ha a fantasztikus közös jövőtök a hálával kezdődik, és nem a szeretettel…?

Gary Douglas több könyvet is írt a kapcsolatokról: „A szex nem egy négybetűs szó, de a kapcsolat sokszor az”, valamint „Gentlemen’s Club” és „Salon des Femmes” az Access Consciousness  Shopban kaphatóak.

A “Salon des Femmes” :

http://vegtelenvalasztasok.hu/access-consciousness-konyvek-magyarul/salon-des-femmes-magyarul/ 

2016. január 13 Fordította: Kaposi Luca/valaszthatsz.com
Forrás: http://garymdouglas.com/whats-love-got-to-do-with-relationships