Hogyan teremtsd életed kérdésekből?

A középkorban a királyok és a gazdag nemesek masszív, megerősített kastélyokat építettek azért, hogy erejüket és hatalmukat illusztrálják, de azért is, hogy az erőszakkal betolakodók ellen védekezzenek.

Ahhoz, hogy egy vár falát ledöntsék, egyik módszer az volt, hogy aláaknázzák a várat egy fal alatt húzódó alagúttal, s így a fal összeomlásakor esetleg megrohamozzák a várat!

Mi köze ennek a középkori taktikának az életünket elfojtó határok aláaknázásához? Meglepő módon igen sok köze van hozzá.

Gary Douglas, az Access Consciousness megalapítója nemrég ezt mondta: „Egész eddig aláaknáztuk magunkat.”

„A szó  szoros értelmében végtelen lehetőség áll rendelkezésünkre. Nekünk, mint lényeknek végtelen lehetőségeink vannak, de egyfolytában úgy cselekszünk, mintha ez lehetetlen lenne.”

Azzal, hogy kérdést teszünk fel, és megkérdezzük, mi az, amit teremteni szeretnénk, szó szerint a valóságba hozzuk ezt a dolgot. Gary ezt így magyarázta el:

„Ha azt mondod: Szeretnék egy házat a folyó partján – ez választás. Ezzel a kérdéssel az univerzumban mindent beindítottál, ami lehetővé teszi, hogy megvalósuljon ez a választásod. De ezt aláaknázod, ha így szólsz: Nincs rá pénzem, vagy elég sokáig tart még, amíg ez megvalósul. Vagy bármi ilyesmit.”

Minden nézőpont aláaknázza jövőd megteremtését”, tette hozzá Dr. Dain Heer.

„Aláaknázza azt, hogy teremthess.”

Amikor azt mondod: Nincs rá pénzem, magadat aknázod alá. Amikor valaki más mondja: Ezt nem fogod tudni megvalósítani, és te egyetértesz vele, aláaknázod magadat.”

Dain ezt mondta: „A legtöbb embernek úgy tűnik, az a nézőpontja, hogy valaki más aláaknázza. De senki más nem aknáz bennünket alá, csak mi magunk.”

Nos, tehát Te milyen nézőpontot használsz arra, hogy aláaknázd magadat, amennyiben a korlátozottságok ama dobozában tartod magad, amit kiválasztasz?

Hogyan tudsz kikerülni a dobozból? Ez volt az e havi  Kreatív Edge Tudatosságra ébredés  eszköze, amit csak néhány nappal a fantasztikus Kikerülni a dobozból kurzus után tartottak Münchenben Németországban, ami a résztvevőknek annyi változást jelentett.

Egész életedben arra tanítottak, hogy ennek a valóságnak a dobozában kell maradnod, és csak akkor tudsz valami nagyobbat teremteni vagy választani, ha változatlan véleménnyel és nézőponttal rendelkezel a dolgokkal szemben.

A valóság azonban egészen más. Dain tömören így fogalmazta meg: „Mássz ki a nézőpontjaidból, és feloszlik körülötted a dobozod.”

Forrás: How To Create Your Life From Question
Fordította: Kaposi Luca (valaszthatsz.com)