A félelem mindig hazugság

Kérlek tudd, hogy a félelem, egy végtelen lény számára, mindig hazugság. Mindig hazugság.

Mindig hazugság.

Még egyszer – a félelem mindig hazugság.

A félelem, vagy valaki más nézőpontja, vagy egy beültetett nézőpont, ami arra hivatott, hogy ne vedd észre azt amit igazán szeretnél, azt ami megváltoztathatná a valóságodat. Arra való, hogy meggátolja, hogy lásd mi van a felszín alatt, amit félelemnek gondolsz, ami az, ahol te vagy, a lényed, ami igazából vagy.

A félelem lehet izgatottság is, amit összekeversz és félreértelmezel. Legtöbben így vagyunk vele. A félelem és az izgatottság fiziológiailag nagyon hasonló. És a legtöbb ember félreértelmezi az izgatottság csodálatos energiáját (amikor a szívverésünk felgyorsul, amikor szaporábban lélegzünk, és amikor valahogy fokozottan éberebbek leszünk) és összetévesztik a félelemmel.

Óriáskerék - félelem vagy izgatottság?Hadd mondjak egy példát: Amikor Gary kisgyerek volt, úgy kb. 6 éves, épp az édesanyjával készült felülni az óriáskerékre, életében először. NAGYON IZGATOTT volt, fel-le ugrált, miközben az édesanyja kezét fogta. Ő lenézett rá, és azt mondta: „Most ne félj kedvesem.”

Attól a perctől fogva, valahányszor izgatott lett, azt hitte fél valamitől – amíg rá nem jött erre az információra. Most azt kérdezi, „Ez félelem vagy izgatottság?” Megsúgom: soha nem félelem volt, amióta elkezdte feltenni a kérdést, 23 évvel ezelőtt.

Mindabból, amit félelemnek hívsz, valójában mennyi izgatottság, amit összekevertél és félreértelmeztél? Mindent, ami ez, elpusztítanál és meg nem teremtetté tennél?

Bebizonyítsam neked, hogy igazából nincs félelmed?
OK, mi történik, amikor vészhelyzetbe kerülsz? Szétesel?

Nem, nyugodt vagy és összeszedett, és kezeled a helyzetet, igaz?
Jó, akkor nem igazán félsz. Most széteshetsz, hogy bebizonyítsad, valóban félelem volt, ahogy mindenki más várná tőled. Amikor elhiszed, hogy félsz valamitől futtasd ezeket a tisztításokat újra és újra és (ha hajlandó vagy rá) megváltozik.

Mi az értéke annak, hogy a félelem hazugságából működsz, a választás helyett? Mindent, ami ez, elpusztítanál és meg nem teremtetté tennél?

Mi az értéke annak, hogy a választás félelmének hazugságából működsz? Mindent, ami ez, elpusztítanál és meg nem teremtetté tennél?

Mi az értéke annak, hogy állandóan félelemben vagy, a választás és a választással járó teljes izgatottság helyett? Mindent, ami ez, elpusztítanál és meg nem teremtetté tennél?

Amikor félelemből létezel, kizárod magad a választásból. Észrevetted már? Ez neki a feladata. Megakadályozni, hogy azt válaszd ami előre visz.

Hagyod, hogy ez a kicsinyes, korlátozó hazugság, amit félelemnek hívunk győzedelmeskedjen? Amikor szembekerülsz vele, hajlandó vagy mást választani? BÁRMI mást?

Itt egy 3 lépéses folyamat a félelem megszüntetésére az életedben, de használnod kell ha a félelem jön, ahelyett hogy megengednéd, hogy a félelem hazugsága lebénítson:

  1. Kérdezd meg: „Kihez tartozik ez?” Ha könnyebb lesz, nem a tiéd. Küldd vissza a feladónak.
  2. Kérdezd meg: „Félelem ez vagy izgatottság?” Ha izgatottság, ünnepeld meg!
  3. Törölj el és tégy meg nem teremtetté minden zavaró beültetést, ami létrehozza a „félelmet”

Ha ezeket minden alkalommal megcsinálod, amikor félelmet érzel, végül megszabadulsz tőle.

A félelem az egyike azoknak a kifogásoknak, okoknak és igazolásoknak, amivel senki sem mer vitatkozni. Pontosan azért, mert mindenki más is valódinak gondolja, azt mondják: „Nem tettem meg, mert féltem”, és mindenki rögtön rávágja: „Ó, tudom miről beszélsz.” Megerősítésként használják, hogy a félelem igenis valódi az ő világukban is.

Mi lenne, ha hajlandó lennél valami teljesen más lenni? Amikor tanfolyamokat tartok, elmondom az embereknek azokat a történeteimet amikor nem voltam valami okos és nem brillíroztam. Elmesélem azokat a helyzeteket, amikor úgy éreztem félek, de aztán találtam rá módot hogy megváltoztassam. Azt akarom, hogy tudják „Igen, én is átéltem ezt és teljesen megértelek. És van egy teljesen más lehetőség.”

Hadd kérdezzek valamit:

Hajlandó lennél ez a másféle lehetőség lenni?

Hadd tegyek fel egy másik kérdést:

Tudatában vagy, hogy már egy másik lehetőség vagy? Próbáltad tettetni, hogy nem vagy az? Mindent, amit azért tettél, hogy tettesd, hogy nem vagy az a más lehetőség, ami a félelmen túl tudna létezni, elpusztítanád-e és meg nem teremtetté tennéd?

Részlet, Dr. Dain Heer: Being You, Changing The World (Is Now The Time?) című könyvéből
Fordította: vegtelenvalasztasok.hu